tussen 20miljoen Chinezen

je zet je eerste stap uit het vliegtuig op Sjanghainese bodem en dan word je omvat door een lucht die zo dik is dat je ‘m aan plakjes kunt snijden. Lekker ingepakt in een lauwwarme deken. Het slechte nieuws is dat het volgens Ching net een dag of drie zo’n weer is en het tot september wel ongeveer zo blijft. Het goede nieuws is dat ik maar meteen mijn persoonlijke frisheidsstandaard aan de wilgen heb gehangen en lekker geen koppige pogingen meer onderneem om zes keer per dag te douchen om je nog een beetje schoon te voelen.
Gisteravond meteen in da club geweest. MINT een expat hangout in het uitgaansdistrict Heng Shan Lu. Maandagavond, en gezellig druk. Het is zwaar om een expat te zijn in Sjanhai. Ook nog Ching verhuisd van de serviceflat naar een nieuwe optrek. Met hulp van de privechauffeur van haar huisgenoot en de verhuisservice van de flat. Al met al een zware verhuizing. Ik heb welgeteld een tas uit de lift naar de voordeur moeten slepen. Ik ben bang dat als ik hier te lang blijf, ik deze luxe wel eens normaal zou kunnen gaan vinden. Daarom pakken we ter compensatie af en toe de metro in plaats van de taxi of privechauffeur en lopen we zelfs soms. Sjanghai is vooral ’s nachts mooi. Als de lichtjes aan gaan en Samsung, Nikon en FamilyMart je toestralen. Dadelijk gaan we lekker eten en wat plannen maken voor het vervolg van de trip. Bejing, Yellow River cruise, Thailand, wie zal het zeggen, tijd genoeg….en ik spreek al drie woorden Chinees! Hetgeen mij in staat stelt twee water te bestellen en hiervoor te bedanken.

Groeten van Ching, de enige andere persoon in dit cafe die niet zit te gamen (het tijdverdrijf van de gemiddelde puisterige puber).

Door Saskia du Bois

copy & online communicatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: