Headsets in Hangzhou

Na een dag dvd’s kijken in Sjanghai,met veertig graden en een luchtvochtigheid van het niveau warme klamme lappen de enige menselijke bezigheid (airco), is de tijd aangebroken om er weer eens op uit te trekken. Ching vond dat er voor haar weer plichten riepen, maar onze nieuwe Spaanse vriend Sanchez was er wel voor in een paar dagen rond het rustieke meer van Hangzhou te spenderen. Vandaag zijn we daarom op de bus gestapt en naar deze Chinese idylle gekacheld. Tot mijn verbazing hebben we ook hier weer een leuk hostel kunnen vinden, met een binnenplaats en, tot ongekende blijdschap van Sanchez, een klimmuur, wat zoveel betekende als dat ik hem meteen na aankomst terugvond, bungelend aan de moeilijke paarse handgrepen bovenaan de klimmuur. Verder heeft het hostel nog vissen, een wit konijn met de oren van een haas en een lassie-hond genaamd Yaya. Ook ik vermaak me wel dus. Vandaag nog met een mountainbike een rondje rond het Xi Hu meer gefietst. Helaas mag je van Chinezen niks; niet lopen of zitten op het gras, niet zwemmen en niet fietsen op de mooie paden langs het meer. En dan hebben politiemannen hier ook nog bar weinig te doen. Zodra je met een wiel een verboden zone oprijdt staat er al een naast je om je weg te sturen. Momenteel zit ik in een wangba ofwel internet shop en om Sanchez moreel te ondersteunen bij zijn pogingen zijn bank in Engeland te bellen via internet. Lang verhaal, maar iedereen die vanuit China wel eens op zoek is geweest naar een IBAN-code kan zich iets bij de ellende voorstellen (haha wie?). Ondertussen tik ik mijn, naar alle waarschijnlijk, een-na-laatste verhaal uit China. Wel heb ik mijn planning rond. Tot en met morgen op retraite in Hangzhou en daarna nog twee dagen living the fast lane in Shanghai. Zaterdag interview met upcoming artist Yang Fudong en zondag shoppen op de markt zodat ik maandag met een rollende koffer vol dvd’s als handbagage het vliegtuig in kan stappen zodat ik thuis lekker voor de buis kan blijven plakken als het weer zo’n fijne regenachtige Nederlandse zomer blijkt te zijn.

Door Saskia du Bois

copy & online communicatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: