Matsa

En toen kwam Matsa om alle plakkerige smerigheid weg te wassen en de inwoners van Sjanghai op een tropische douche te tracteren. In Nederland ook wel beschreven als de tropische tyfoon die de Sjanghainezen dwingt tot binnenblijven en ervoor zorgt dat 1.25 miljoen Chinezen zijn geevacueerd. In Sjanghai lijkt er nauwelijks een vuiltje aan de lucht. Oke, ik heb al twee keer natte voeten gekregen en taxichauffeurs houden niet van natte pakken op de smetteloos witte achterbanken van hun Volkswagen Santana (bestaat dit merk eigenlijk?), maar verder gaat het 24-uurs leven in Sjanghai gewoon door. Je weet wel, de bakker bakt zijn bapao en de slager slacht zijn hond. En jawel, uiteindelijk doet ook de journalist (toch nog) zijn interview. Met een beetje hulp van de vloeiend Mandarijn sprekende Australische Sarah voor het slechten van de taalbarriere. Yang Fudong kijkt erg uit naar zijn bezoek aan Amsterdams Stedelijk en neemt ook zijn vrienden mee om zijn videokunst van een muziek performance te voorzien. Komt dat zien dus!
Nu maar hopen dat mijn vliegtuig maandagochtend van de grond komt want momenteel ligt alles plat. Wat dat betreft kunnen de kuren van Matsa voor mij nog wel eens onverwacht stekelig uit de hoek gaan komen. Maar nadat ik al twee paraplu’s en een paar sneakers aan haar heb geofferd, verwacht ik dat ze me nu wel gunstig is gezind.

Door Saskia du Bois

copy & online communicatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: