Sneue pony’s


Nu kersttijd niet meer dezelfde gevoelens van compassie oproept als voorheen, hebben de zwervers van Mannheim iets nieuws bedacht om genoeg euro’s te verzamelen; pony’s. Althans, dat dacht deze afdeling van Firma Soetebroot bij het zien van de paardjes die met grote, droevige ogen op de koude straathoeken van Mannheim stonden. Uren wachten ze daar in de oostenwind om geld op te halen. Want dierenleed, dat werkt. Iets dat ze bij de Telegraaf, waar elke week een mishandeld huis- of boerderijdier wel de voorpagina siert, al lang hebben ontdekt.
Het verhaal was in werkelijkheid nog iets tragischer, zoals wel vaker. De pony’s behoorden tot het lokale circus en de baasjes waren circuslui die een geldbus bij zich droegen. Hierop stond dat het circus voor de winter was gesloten en het geld snel was opgeraakt. Er was zelfs geen geld meer om eten voor de circusdieren te kopen, aldus het de tekst op het geldblik. Een krachtige marketingtool; emotionele chantage. Maar nadat Firma Soetebroot een beetje geld in de bus had gedaan, mocht ze de pony aaien. De vochtige ogen bleven staren in het niets. Waarschijnlijk waren de gedachten van het beestje al bij het beetje droge haver dat vanavond misschien wel in de trog zou zitten.

Door Saskia du Bois

copy & online communicatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: