Exotisch Amsterdam

Amsterdam, Bos en Lommer, vierhoog achter, woensdagmiddag half vijf. Geloof het of niet, maar er nestelt zich een tropisch paartje pape-
gaaien in de oude kastanje. Amsterdam
West wordt inderdaad steeds exotischer.
En ’s avonds werd Soetebroot opnieuw verrast door het fenomeen migratie van niet-westerse culturen. De plek des toevluchts bleek ditmaal geen kastanjeboom maar, onwaarschijnlijk genoeg, de Amsterdamse gracht. Tot voor kort was de gracht vooral een poel der verderf, een plek zo chemisch dat als je er een oude roestige fiets ingooide, het rijwiel er blinkendnieuw weer uitkwam. Maar de tijden zijn veranderd. De grachten bieden tegenwoordig onderdak aan onhollandse schaaldieren als de rode Amerikaanse kreeft, chinese korfmossels en blauwe Amerikaanse zwemkrab.
Met de smaak van de dieren schijnt het dik in orde te zijn. In een aantal restaurants wordt er al Amsterdamse gracht-kreeft geserveerd.
Maar de dieren laten zich niet zomaar uit hun nieuwe onderkomen vissen. Voorlopig hoogtepunt van het verzet; een poging van een groepje kreeften de zeggenschap over de aangrenzende autoweg terug te krijgen. Met een paar man sterk blokkeerden ze de weg over om zich tegen het verkeer te verdedigen. Tevergeefs, bleek toen de eerste truck met oplegger passeerde.

Door Saskia du Bois

copy & online communicatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: