Melkflesch


In de tijd dat de smaakopvoeding van het gewone volk nog noodzakelijk werd geacht en opgeheven vingertjes nog indruk maakten, kwam het tijdschrift Goed Wonen met een onvergetelijk advies. ‘Twijfelt u aan de moderniteit van uw inrichting? Pakt u dan een glazen melkflesch. Elk stuk van uw meubilair dat niet past bij de vormgeeving van de flesch, voldoet niet aan de voorwaarden van het moderne interieur. ‘ Weg ermee dus, oordeelde Goed Wonen. Want in de jaren vijftig moest de tijd van de pluche en old finish toch echt voorbij zijn. Firma Soetebroot neemt dit advies graag over. Ten eerste omdat het advies tijdloos is, net als het design van de melkfles. Bovendien zijn de meeste Hollandse interieurs stoffig genoeg om van advies te voorzien. Maar bovenal kan een oplevende belangstelling, of een ordinaire hype, er ook voor zorgen dat producten die uit de handel zijn gehaald, toch weer in productie worden genomen. En dat hoopt Soetebroot. Want wie mist ‘m nou niet? De ouderwetse glazen melkfles. Je weet wel, die ene die nog met de melkboer meekwam, tussen de vanillevla en de yoghurt in, in zo’n draagrekje van zes. De melkfles waarvoor de meest Nederlandse uitvinding ooit is gedaan: de pottenlikker.

Door Saskia du Bois

copy & online communicatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: