succesvol zwerven: kwestie van timing

Vandaag besloot Firma Soetebroot zich in de zondagse stroom consumenten te storten in een altijd geopende winkelstraten. Gelukkig slaagde Soetebroot erin binnen twee uur alles te kopen wat nodig was. Om het veel langer vol te houden tussen het winkelpubliek blijft Soetebroot erg lastig vinden. Maar honger had de Firma nog wel en de Hema met die goeie hotdogs met mosterdsaus was om de hoek. Met twee plastic tasjes met nieuwe aankopen en een dampende hotdog in zijn hand stond Soetebroot bij zijn fiets toen ik achter mij het bekende keelgeschraap hoorde van iemand die geld aan je gaat vragen voor de daklozenopvang. “Uh, sorry, mag ik U dan misschien iets vragen?”, hoorde Soetebroot een mannenstem zeggen. “Heeft u misschien 1 euro 90 voor mij?” Enigzins verbaasd over de precisiteit van dit bedrag -werken zwervers tegenwoordig ook met psychologische prijsdrempels?- probeerde Soetebroot te bedenken hoe hij deze man af kon wimpelen. Maar het lukte Soetebroot niet iets te bedenken. Dat kwam vooral omdat de firma zichzelf in een haarscherpe projectie zag staan bij zijn fiets.: twee plastic tasjes en een dampende hotdog. “Brrrroeh”, hoorde ik de zwerver achter mij uitslaan. “Ik heb het wel koud zeg”. Hij had het al niet meer hoeven zeggen. Ondertussen had Soetebroot namelijk al lang een graai gedaan in het kleingeldvakje van zijn portemonnee en er -natuurlijk- meer dan 1 euro 90 uitgehaald, want dat bedrag heeft niemand precies op zak. Fluitend liep de zwerver weg. Met ruim 2 euro 40 in zijn hand. Soetebroot kon hem alleen maar gelijk geven. Zwerven is ondernemen. Visie hebben, hoog inzetten en op het juiste moment toeslaan. Dan zitten die euro’s binnen no time in je versleten broekzak.

Door Saskia du Bois

copy & online communicatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: