Booty Beats


Het is tacky, zweterig en doordrenkt met moddervette beats. De stomende beats van de bailefunk hadden er dan ook maar een avond voor nodig om Firma Soetebroot ervan te overtuigen dat het geluid van deze zomer uit de sloppenwijken van Brazilie komt. Funk Legal!
De charme van de bailefunk ligt in de rauwe eenvoud. Het ontstaat ongeveer zo: je timmert een dj boot, plempt er een oude platenspeler en drummachine op, geeft de mc de mic en laat hem of haar lines droppen – het liefst in een mengelmoes van Engels en Portugees- en stuiteren maar. Wat betreft de muzikale input is het vrij graaien in de platenkast: van Michael Jackson tot Audio Bullys. Als het maar vergezeld gaat van bossanova-achtige drumritmes en veel toeters. Dit is do-it-yourself in ware zin. Niet vreemd dat de favela hier voor uitloopt. Geen artyfarty, quasi intellectueel gezeur op Duitse technobeats of electro maar gewoon een aanleiding om die booty eens flink te shaken op de dansvloer.
Natuurlijk hadden anderen dat al veel langer door. In Europa was het de Berlijnse DJ Daniel Haaksman die de de muziek een paar jaar geleden oppikte tijdens een verblijf Brazilie. Hij mixte de verzamelde plaatjes en mixtapes tot de albums Rio Baile Funk Favela Booty Beats I en II. De albums kregen afgelopen september al een release in Nederland maar bleven relatief onopgemerkt. Vermoedelijk was de collectieve winterslaap alweer ingezet.
Maar goed nieuws; de zon is weer op! Hurra!
20 april in Paradiso; dj Daniel Haaksman samen met Wix, voor een avond Braziliaans bailefunken!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Muziek

Door Saskia du Bois

copy & online communicatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: