Mocky: pantoffelheld


Na uit zeer betrouwbare bron te hebben vernomen dat het optreden van onze Berlijnse held Mocky tijdens oud&nieuw in Club 11 toch echt teleurstellend was, sloeg de twijfel bij Firma Soetebroot toe. Had de Firma zich tijdens Lowlands afgelopen dan toch te veel laten verblinden door het charme-offensief van deze pantoffelheld? En waren de Mickey Mouse oren, de verkleedkleren, zoals de gouden cape van het goedkope rommelmarktstofje en de legendarische schuifelstappers (a.k.a. ‘mockies’) eeneenmalige uitspatting, ingegeven door de zonovergoten euforie van het festival?
Firma Soetebroot bracht dubbend de afgelopen maanden door. Want de Firma bewondert graag, maar de idolen vallen vaak ook weer per bosjes van hun voetstukken.
Maar nooit zomaar. En daar was afgelopen weekend gelukkig het Rotterdamse festival Motel Mozaique. Met Mocky in de rebound en Firma Soetebroot samen met de eerder door scepsis ingegeven betrouwbare bron vooraan tegen het podium, met de neuzen bovenop Mocky’s synth en knoppen. De gouden cape had de clown van de Berlijnse beatsscene deze keer als decoratief element om zijn apparaten heengespannen.
Mocky had met minder al terug mogen komen. De drummers en percussionist van Touki Delphine, waren blijven plakken na hun theatervoorstelling en ook drummer Taylor Savvy deed mee. Het resultaat was een roffelende jamsessie in de mix met Mockyiaanse knipooghits als Elementary en Animal. Ook Ted Langenbach kwam, keek en bromde goedkeurend. Mocky binnenkort op Semtex? Ergens best logisch, dacht Firma Soetebroot. Beiden mannen houden van verkleden. En het delen van een dergelijke hobby’s moet een warme band scheppen. Ook Firma Soetebroot en de betrouwbare bron voelden opnieuw de verbintenis met hun Berlijnse held opborrelen. Niet in de laatste plaats door de ontdekking dat ook de mockies niet ontbraken. De betrouwbare bron wist ze zelfs te vereeuwigen. Tears of joy. Mocky is back on track. Hands up voor de pantoffelheld!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Muziek

Door Saskia du Bois

copy & online communicatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: