GMZ 87 PRO

Het Oerol-festival betekent theater op locatie. Voorstellingen bekijken met je haren in de zeewind, zand tussen je tenen en, als het even meezit, de zon op je pan, maar vaker de regen op je harses. Tenminste, als je bereid bent om een uur of zeven uit je slaapzak te springen om in de rij te gaan staan op festivalterrein Westerkeyn om je samen met vijfhonderd andere theaterliefhebbers gretig te storten op die laatste 30% aan kaarten die er na voorreserveringen overblijven, dat is.
Firma Soetebroot was dat om verschillende redenen niet. Maar laat er nu zoals op zoveel festivals ook veel spannends in de randprogrammering gebeuren. Niet voor niets werd er ooit een festival naar vernoemd (Fringe). En die is gratis.
Was Soetebroot bovendien tussen de kudde blijven staan, dan had de Firma waarschijnlijk nooit kennis gemaakt met gmz 87 PRO, een bont geruit minimonster met een missie.
Soetebroot zag gmz voor het eerst tijdens een optreden van de Utrechtse band Storybox, een band waarvan het toeval wil dat de leden er dezelfde held op nahouden als Soetebroot en de Diskettes: Vernon Little!
Vernon, de hoofdperson uit DBC Pierre’s boek Vernon God Little, is voor deze band geen opmerkelijke held gezien hun voorliefde voor naar droge woestijnen en zweterige Mexicaanse hacienda-bars klinkende Americana-muziek. Onlangs stond de band nog in het voorprogramma van Calexico in Tivoli, nu klonken de warme banjoklanken over Terschelling.
Al eerder had gmz 87 een innige vriendschap gesloten met de zanger van Coparck. De Diskettes en Soetebroot kregen het minimonster tijdens het concert van Storybox voor het eerst in het vizier. Want Gmz 87 is fan van Storybox en dan vooral van het t-shirt van de zanger, waarop de naam van het minimonster prijkte.
Dus hing gmz 87 met de Diskettes en Soetebroot op de zitzakken voor het podium, pompte de nodige dansmoves en graaide met zijn handje net iets te gretig naar de tiet van een van de Diskettes. Dat kwam omdat hij nog niet zo lang op onze planeet is en hard werkt aan de omgangsvormen, zei ie later.

Vanaf dat moment dook het rebelse minimonster overal op en deed hij zich zichtbaar tegoed deed aan het eilandvertier op Terschelling. Firma Soetebroot wist wat van de actie vast te leggen.
Maar gmz had ook een missie. Het retourneren van het beste der aarde naar zijn planeet, via De Zwarte Dome. Het eerste object: een snoepketting.
Soetebroot en de Diskettes, nog in de veronderstelling dat gmz samen met de snoepketting voorgoed van aarde zou verdwijnen, deden een wanhopige poging het minimonster tegen te houden toen zij hem met ferme pas richting de Zwarte Dome zagen verdwijnen. Maar gmz was vastberaden en zijn mars onstopbaar. Gelukkig besloot het minimonster kort daarop dat zijn tijd op aarde nog niet voorbij was.

Opletten dus. Met een beetje geluk duikt hij straks op in jouw buurt om zich tegoed te doen en de geneugten der aarde en het exploreren van onze wereld.
Als hij dat doet, geef hem dan wat moois mee. In het kader van de interplanetaire integratie, zullen we maar zeggen.
Houd het bij op: http://www.gmz87.blogspot.com/

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als straat

Door Saskia du Bois

copy & online communicatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: