Take Off!

Wie dacht dat Firma Soetebroot alleen door Thailand en Laos ging zwerven, heeft het mis.
GMZ gaat mee. Wie? GMZ87pro. Voor wie ‘m nog niet kent, check ‘m even hier of daar.
De eigenwijze paps verraste me vlak voor de ingang van Schiphol. Daar kriepte hij opeens uit het zijvakje van mijn backpack waar hij zich een comfortabel plekje had verschaft tussen de geïmpregneerde klamboe (ja Erik, hij is mee!) en het mummieslaaplaken (light).
Een ticket had de kleine hosselaar natuurlijk niet gekocht – sinds zijn laatste ervaring met de douane weigert GMZ nog te investeren in alles wat met de vliegveldbranche te maken heeft.
Mijn eerste impuls was dan ook om hem op de trein terug naar huis te zetten. Altijd voor een dubbeltje op de eerste rang hé, dat minimonster.
Maar toen ik in een slappe poging tot het maken van een statement mijn rugzak op mijn rug hees en de vertrekhal in wilde lopen, sprong GMZ op mijn schouder. Breed grijnzend fluisterde hij zijn snode reisplannen in mijn oor.
Wat GMZ mij beloofde? Grote dingen; meet&greets met Thaise boybands, mistige opiumdens in Laos, eerste rang op het thaibox-gala, vriendschap sluiten met een olifant, de Dalai Lama een hand geven, in de leer bij een Thaise topkok.
Gebakken lucht natuurlijk. Maar ik heb hem toch maar het voordeel van de twijfel gegeven en achter de rits gezipt. Je weet maar nooit wat hij er de komende weken van waar kan maken…
Baibai!

Door Saskia du Bois

copy & online communicatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: