Wii Sports

Firma Soetebroot kwam zelf nooit verder dan een krotte SuperNintendo- en die was zelfs toen al behoorlijk oldskool-. Maar vandaag was ze toch in de gelegenheid te spelen met de laatste Nintendo revolutie; de Wii. De spelcomputer stond opgesteld tijdens NPOX – festival voor en door omroepmedewerkers- zodat ook al de dertigplus redacteuren zich aan deze nieuwe staal technologie konden wagen. Want bekend is; dertigplus betekent vaak al Hyves gemist, dus als je je nog enigszins multimediaal wil onderleggen moet je tijdens dit soort beursachtige toestanden op z’n minst het jargon en de belangrijkste features van het speelgoed van de Click-generatie absorberen.
De zogenaamde game-evaluator die het spel kwam presenteren had een compilatie Wii-Sports meegenomen; bowlen, golfen, tennis en boksen. Helaas had ie de nun-chunk classic gamecube controllers – noodzakelijk om je tegenstander tijdens een boxingmatch in elkaar te rossen- thuisgelaten. Voor ieders veiligheid zei ie. Dus kon Firma Soetebroot alleen haar bowl en tennisskills laten gelden tegenover een collega van de communicatie-afdeling. En dat op een relatief veilig oppervlak van 4 vierkante meter.
Conclusie; die Wii is intens, snel, een okaye work out en vooral; verslavend!
En nog veel belangrijker; het einde van een tijdperk is definitief in zicht. De afstandsbediening wordt een workout tool, de couch potatoe een fitte multisporter in z’n eigen huiskamer. Hebbenhebben.

Door Saskia du Bois

copy & online communicatie

1 reactie

  1. Ktssss je bent een jonkie. Check mijn vandaag gepubliceerde poging om bij te blijven. En sorry, voor dat gezichtenboek ben ik ook al te oud voor. Ik lees liever een echt boek. Sjongejonge waar is mn grafzerk?De wereld van de mobiele applicatiesliedewij loorbach‘ Helaas, er zijn nog geen matches gevonden bij jou in de buurt.’ De mobiele matchmaker blijft optimistisch: “Olllo blijft voor je zoeken! ” Maar ik begin al die helaasberichtjes een beetje wrang te vinden. Niet alleen ben ik al euro’s lichter aan sms-jes naar Olllo, zelfs via deze onpersoonlijke weg is er blijkbaar niemand te vinden die bij me past.Olllo is een nieuwe dienst van KPN. ‘ Olllo is flirten met je mobiel’. Via telefoon of internet maak je een profiel aan. Als je zin hebt te flirten, meld je je aan (weer via internet of mobiel) en als er ‘ passende flirts’ bij zitten bij jou in de buurt krijg je een sms van Olllo met de nickname. Je kunt vervolgens zijn of haar profiel opvragen om te kijken of je het wat vindt. Vervolgens kun je anoniem een sms sturen naar jouw match, via de dienst.Wie doet dat nou? denk je natuurlijk. Nou, inderdaad, niet veel mensen. Op een maandagmiddag zijn er van de kleine vierduizend mensen die zich ooit hebben aangemeld negen actief. Over heel Nederland. Toch dacht ik, vooruit, laat ik dat eens proberen. De herfst is guur en koud, immers. En ik (31, hoogopgeleid, 1.80m), nog steeds gebruikmakend van mijn allereerste en onverwoestbare draagbare telefoon, moet mee in de trend die mobiele applicatie heet. Voor je het weet ben je midden dertig en uitgerangeerd.Je meld je aan door ‘ Turn me on’ te sms’en naar 5225. De dienst zoekt dan acht uur naar matches in de buurt. Die buurt is niet de supermarkt of het café, maar eerder de stad waar je je in bevindt.Olllo kan mijn telefoon niet traceren, verkeerde provider, zeggen ze, dus moet ik ook steeds sms’en waar ik uithang. Dagenlang krijg ik het bericht dat begint met ‘ helaas’ en zo optimistisch eindigt.Net als ik mijn zoekprofiel heb uitgebreid, leeftijdsondergrens van 27 naar 23 en bovengrens van 35 naar 45, krijg ik een match. Ptr29ams is voor me gevonden. Op internet bekijk ik zijn profiel. De man is 29 jaar, projectmanager en bevindt zich op het einde van de Kinkerstraat, laat de googlekaart zien.Nu komt het erop aan. Precies volgens instructies van Ollo tik ik eerst zijn nickname in en vervolgens mijn sms: ‘ Ben je druk met je projecten of kun je er nog een uitdagend projectje bijhebben?’Maar deze sms is geen begin van een hete herfst maar van een berg technische frustratie. Het enige wat ik keer op keer terugkrijg, is ‘ de plaats ptr29ams is onbekend’. Ik laat jongere collega’s ernaar kijken. Ze zeggen dat ik alle commando’s correct uitvoer. Ik mail naar de helpdesk van Olllo. Na acht dagen krijg ik een bericht terug dat me niet verder helpt. Ik leg ze nog een keer mijn vraag uit. Vijf dagen later is er nog geen opheldering. Olllo turned me off.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: