Jamie Woon


Onlangs kreeg Soetebroot deze juichende mail binnen van een van haar meest betrouwbare bronnen. En omdat Soetebroot het enthousiasme dat deze jonge Woon daar teweegbracht niet beter kan omschrijven, hier even een quote uit het berichtje: “Mi gado, ik heb m’n midsintkerst kado gekregen: Jamie Woon komt naar Nederland!
C. en O. weten al dat ik fan ben van dit witte Britse jochie met oorbel, die klinkt als een 70-jarige opa die Katrina heeft overleefd. En wat blijkt: de boi Phil haalt de man naar zijn programma Crimejazz. Op 15 december in Bitterzoet en zondag 16 december in Rotown. Bovendien komt Pieter Monzon, waarin wij natuurlijk meteen de paspoortnaam van Pete Philly herkennen.”
Kijk, veel meer heeft Soetebroot niet nodig om erin te geloven. Het wordt dit weekend weer feest. Voor diegene bij wie de naam Jamie Woon nog geen bel doet rinkelen; de witte Brit met de zwarte gospel sound was al ontdekt door – wie ook anders – Gilles Peterson, die Woons uitvoering van de oude Amerikaanse folksong Wayfaring Stranger afgelopen jaar prompt Brownswood Bubblers 2 op shuffelde. Na Josse James, Nicole Willes en Sotu the Traveller mag nu ook Jamie Woon Brownswood nog even live komen wegzetten als een van de beste nu-soul compilaties van dit moment. Een eerdere registratie opgenomen tijdens Tastebuds tv check je hier:


Want liever kijk je nog niet de clip. Hoewel, Esmee Denters geen betere had en er ook niet slechter van werd, dus vooruit hier toch maar de link.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Muziek

Door Saskia du Bois

copy & online communicatie

2 reacties

  1. hello mensen die jamie woon nog niet kennen,zoek het op.jamie woon is echt een engel.wat hij doet is zo mooi,fijn, het raak je soul.ik hoop nog veel meer van hem te horen. 1love

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: