7 snaps

De meeste iPhone bezitters maken veel foto’s, heel veel foto’s. Ik ook. Dat ontdekte ik toen ik op de 7snaps iPhone fotowedstrijd stuitte en het niet kon laten even mijn eigen Filmrol te checken.

Resultaat: de rol telt 617 (!) foto’s – ik heb hem sinds maart 2008. Dat zijn er ongeveer even veel als er tijdens mijn eerste 12 levensjaren zijn gemaakt (Saskia 1 t/m 3).

Aan aanbod geen gebrek dus, maar toen kwam het lastige stuk; 7 goede foto’s er uit filteren. Er bleef weinig over tussen de momenten die ooit zo legendarisch waren, maar waarvan nu niets meer te zien is dan een blurre vlek en de tijden die ooit legendarisch leken maar nu niet veel meer blijken dan een dronken interpretatie van legendarisch.

Nu kan ik alsnog serieus aan de slag gaan en mijn vrienden in allerlei artistieke poses dwingen, maar ik houd meer van de found footage benadering, roeien met de riemen die je hebt, niet zoeken maar tegenkomen, uit het leven grijpen. Een crl+paste maken in je mail zonder te weten wat er precies onder de knop zit en dan op send klikken.
Met Paulo Coelho in de jury van 7snaps denk ik bovendien dat ik met deze benadering best ver kan komen. Als ik Coelho een beetje goed inschat, leest hij deze levensfilosofie vast meteen in mijn foto’s terug.

Gevolg is wel dat ik hier enigszins schoorvoetend mijn beste 7 uit 7 maanden iPhone presenteer. Rauw van de rol!

Treurwilg, net na een regenbui.
Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als blog

Door Saskia du Bois

copy & online communicatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: