Wat met Woon?

Wat is het toch met Jamie Woon? In Engeland wordt hij voortdurend in een adem genoemd met 3FM lieveling James Blake  – beiden waren genomineerd voor de World Wide Award beste single van dj Gilles Peterson (update: Blake kreeg hem) – en ook de Belgen zoeken inmiddels massaal naar sporen van de 27-jarige oosters exotische soulboy online, concludeert Soetebroot uit de statistieken.

Maar tussen Nederland en Jamie lijkt er geen chemie. Nu niet, maar ook eerder niet. Want toen hij tijdens zijn eerste optreden in Nederland in 2007 in Bitterzoet het publiek met zijn stem, loopbox en versie van Wayfaring Stranger had bedwelmd (later ook nog Burialesque ge-remixt) verdween hij daarna weer stilletjes voor 3 jaar van het podium.

Toch gloort er, zoals altijd, hoop aan de horizon. In ieder geval wanneer Soetebroot ernaar tuurt. Tijdens een vakantie in Cambodja lekte Woon namelijk de nieuwe track Blue Truth die zich zo snel als een diplomatieke cable over internet verspreidde.  Die Cambodjaanse vakantie hield Woon trouwens als mentale voorbereiding op 2011 want over een paar weken komt ook zijn debuutalbum uit- eveneens deels geproduceerd door Burial. Eindelijk.

Over online support dus niets te klagen, die Woon. Hopelijk helpt digitale draagvlak hem na het lekken van die release ook in Nederland het podium en de radio op te krijgen. Dat is een beetje against all odds gedacht, want de nu-soul beat stuitert hier over het algemeen maar spaarzaam oren binnen.
Het kan in ieder geval geen kwaad als hij die loopbox nog even bij zich houdt. Daarmee kan hij meeliften op de in een vrij laat stadium gesignaleerde trend die de loop pedal heet en waar je hier maar even meer over moet lezen: “The rise and rise of the loop pedal“.
Verder kan de Firma op dit moment niet zo heel veel meer doen. Of toch wel. De download van Blue Truth nog een keer lekken. En ik kan deze blogpost afronden met een truc om Jamie Woon SEO te optimaliseren en hem zoveel mogelijke naar boven te krikken in de zoekresutaten van Google: Jamie Woon, mensen, Jamie Woon, Jamie Woon! Push!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als blog

Door Saskia du Bois

copy & online communicatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: