Azealia Banks


Lang voerden Missy Elliot, M.I.A. en een handjevol handlangsters het  zich nauwelijks uitbreidende imperiumpje van female mc’s aan. Maar hoera! Er gloort hoop met nieuw dik talent in aantocht. Ze is 20 jaar oud, komt uit Harlem en draagt een Mickey Mouse sweater. Move over voor Azealia Banks: “I’m not a golddigger. I’m a fuckin’ opportunist”.

Veel kwam bij elkaar. ’s Ochtend las Soetebroot een blogpost van NRC.Next over het lijstje coolste personen van 2011, samengesteld door NME. Omschreven als een kruising tussen Lil’ Kim en Cher (Alicia Silverstone) uit de jaren ’90 film Clueless een persoonlijke favoriet van Soetebroot en de film waarvan ze veruit het meeste quotes in haar actieve vocabulaire heeft zitten -, popte daar Azealia Banks op.
Dat Azealia cool is hoefden NME of NRC, of de juichende recensie van 3voor12, Soetebroot eigenlijk niet te vertellen want toen ze ’s avonds de track 212 opzocht rolde ze 4 minuten later buiten adem de dancehall weer uit. Prompt ging de telefoon en meldde een van Soetebroots betrouwbare muziekbronnen dat Azealia in zijn tweewekelijkse 3fm-mix zat.

Als er zoveel wegwijzers in dezelfde richting wijzen, weet Soetebroot meestal wel hoe laat het is. Denk in de orde van grootte van kosmische boodschappen. Daarmee, of in dit geval met dit liedje, moet Soetebroot dan iets. Vaak is dat een stukje tikken.

Dus. De wereld heeft meer Azealia’s nodig. Maar eerlijk is eerlijk, het is nogal vroeg haar nu al de status van een M.I.A. of de nieuwe Missy Elliot toe te schrijven. Er mogen dan al heel wat tracks online rondzwerven, haar debuut is nog in de maak. Reikhalzend uitkijken dus.

Veelbelovend is haar geluid zeker: stuiterende, vette beats en een vleugje smerigheid uit de dance hall van Major Lazer maar niet te veel want daar hebben we er al genoeg van. Wel weer: een toffe flow en goede zangstem. Ander pluspunt: ze produceert ook tracks, hoewel de dansvloerknaller 212 afkomstig is van, men was het in de release vreugde nog bijna vergeten, Lazy Jay, het alterego van twee, jawel, Belgen : Jeff en Toon Martens.

Soetebroot geeft Azealia een dikke kans op de valreep van 2011 nog een dansvloer hype te worden. In tegenstelling tot die andere vrouwelijke hype, Lana de Rey, van wie het zorgvuldig geconstrueerde Instagram imago live enigszins in duigen viel door de geforceerde jengels die ze over haar pruil-lippen perste, knalt Azealia van het podium af. Volgens bovengenoemde recensie in ieder geval.  Ach, ze heeft er dan ook voor doorgeleerd. Een natural born dansvloerkiller. Hopelijk komt ze snel met dat debuut.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Muziek

Door Saskia du Bois

copy & online communicatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: