Jesse Boykins III

Het komt niet vaak voor dat er een rij staat voor een voorprogramma. Dat je je kaartje koopt voor het voorprogramma. Dat het hoofdprogramma er eigenlijk niet toe doet.
Gisteravond wel. Want om half 8 betrad Jesse Boykins III voor het eerst het podium in Nederland. Wie dan niet weet over wie het gaat, klikke op het filmpje boven deze post.
Soetebroot wilde daar om meerdere redenen bij zijn, maar de belangrijkste was dat Jesse’s muziek, of in dit geval, zijn stem, bij de eerste luisterbeurt al door haar ziel sneed. En ze dat met live precisie nog eens over wilde laten doen.

Dat Jesse, hoewel nog onbekend, via internet al een aanzienlijke schare devotees had verzameld, bleek uit het groepje watertandende nieuwsgierigen – van Franse crusties tot nu-soul hipsters – dat al vroeg samendromde voor de poort van Paradiso. En dat voor het schamele half uur dat Jesse kreeg. Een half uur waarvan nagenoeg iedereen de eerste 10 minuten miste door de bottleneck van de lidmaatschapsverkoop.

Twintig minuten om jezelf neer te zetten is niet veel. Zeker niet op een brakke zondagavond, op een tijdstip waarop iedereen normaal nog aan de koffie zit. En nee, Jesse en zijn band waren nog niet lekker op elkaar ingespeeld, opereerden rafelig, zoekend naar harmonie. Of misschien was het wel het contrast tussen de van het podium afspattende Jesse Boykins en zijn wat mattige band waardoor het schuurde.
Maar Paradiso had Jesse er alleen neer kunnen zetten en dan was alsnog driekwart van het publiek tevreden naar huis gegaan, denkt Soetebroot. Zelden zag ze een voorprogramma zo warm ontvangen worden. Jesse verdient meer voelde de menigte. Tegelijkertijd was hij in deze voortuin op zijn plek.  Nog even tijd krijgen om spelend vuile knieën te halen voordat je op het hoofdpodium definitief volwassen wordt, is zo gek nog niet.

Jesse Boykins III @Paradiso

Soundbite Jesse Boykins III – B4 the Night is thru @Paradiso, Amsterdam (27/11/2011)

Want duidelijk was wel: het gebeurde gisteravond in de voortuin. Bij Jesse Boykins III. En het gebeurde ook een beetje door zijn haar. Wie dat niet heeft meegekregen, had zijn oordoppen te diep ingedrukt. Of bleef te lang en raakte beneveld door hoofdprogramma Nneka. Die wist met haar speeches doordrenkt van light-idealisme Soetebroot in ieder geval weer snel met een YouTube-search naar Jesse de bank op te jagen.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als blog, Muziek

Door Saskia du Bois

copy & online communicatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: