Lättááááhaaa!

Vandaag las Soetebroot dat Lätta opnieuw op de markt is gebracht. Lätta? Ach, u weet wel, de luchtige boter. Fris anders even uw geheugen op met de reclame hierboven.
Kom er maar in met je gehaaide marketingpraatjes over hoe de recessie de mensen doet verlangen naar vroeger tijden Lätta, dacht Soetebroot.
Maar vreemd genoeg wordt Lätta heel anders gepitcht. Het persbericht repte namelijk niet over retro, Flashdance en getoupeerd haar, maar over ‘smaakbeleving’ en ‘luchtigheid’.

“Jongvolwassenen zijn veelgebruikers van opgeklopte producten zoals cappuccino’s, latte’s, ijs en chocolade, die niet alleen populair zijn vanwege het luchtige karakter, maar ook door een totaal andere smaakbeleving die hierdoor ontstaat.”
Lätta bouwt hierop voort. Jongvolwassenen houden namelijk niet alleen van luchtigheid maar ook van broodjes smeren, weet Unilever. “Door de luchtigheid is het licht van smaak en kun je het niet alleen goed smeren, maar kun je een lekker stukje brood nu ook in de halvarine dippen of ‘scoopen’.”
‘Scoopen’ dus.
Dan heb je retrogoud in handen in de vorm van een commercial waarvan elke jongvolwassene de tekst nog altijd mee kan scanderen en dan moet Lätta de zegevierende botervloot op tafel worden door een nieuwe hippe naam voor een eeuwenoude handeling. Als er zoveel gebakken luchtigheid voor nodig is, zit je samenleving inderdaad in een dip.
Deuk, pakje boter, u begrijpt hem. Soetebroot smult dus nog maar even verder van het filmpje. En van de onverwoestbare strijdkreet van toen: Lättááááhaaa!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als blog, media

Door Saskia du Bois

copy & online communicatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: