Rok

Het leuke van wonen op de Middenweg is dat er vaak praatjes worden gemaakt. Soetebroot stak net de sleutel in het slot van haar fiets toen een oude dame stopte. “Dat is een mooie rok”, zei de dame. Het nadeel van wonen op de Middenweg is dat er zoveel oude mensen wonen met tijd en zoveel jonge mensen met haast. “Dank u wel, mevrouw,” antwoordde Soetebroot en draaide de sleutel om waardoor de fiets met een doffe klap van het slot schoot. Soetebroot zwaaide het ding in de beoogde rijrichting en keek omhoog naar de dame. Ze had een parmant knotje op haar hoofd. “Een rok voor overdag maar óók om in te dansen”, zei de dame met een ondeugende glimlach en vervolgde haar weg, haar boodschappenkarretje achter zich aantrekkend. Een keurige tred, lichtvoetig met een rug zo recht als die van een ballerina. Zo is het maar net, dacht Soetebroot en fietste richting het centrum van de stad.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als blog, Kort

Door Saskia du Bois

copy & online communicatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: