Indianentooi

native-american-indian-war-headdress-black-with-spot-feather-p279-1236_imageOp weg naar de oudpapier bak sprak een man mij aan. Hij droeg een indianentooi. Die was geapproprieerd, maar de bijpassende moccassins en het suède gilet suggereerden dat de man echt native Amerikaans wàs, of zich in ieder geval zo voelde en zich erin had verdiept.
Ik houd van in Amsterdam wonen.
Of ik wist waar de tram naar Centraal ging, vroeg hij. Ik wees tram 7 aan. We stonden tegenover de halte. Dat bleek niet te kloppen. De 13 vanaf Mercatorplein moest hij hebben. “Of dat ging lukken?”, vroeg ik, knikkend naar de kniehoog geknoopte veter mocassins waar zijn voeten uitstaken. Hij had een blauw oog. “Jazeker”, zei hij. Ik stak over. “Ik loop elke dag 25 kilometer!”, riep hij me na en vervolgde met energieke tred zijn pad. Het Wilde Westen werd deze buurt vroeger genoemd. De veren op zijn tooi staken fier de lucht in.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als blog

Door Saskia du Bois

copy & online communicatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: