Over dit blog

Onder de naam Firma Soetebroot schrijft Le Stylo du Bois sinds 2003 blogs over taal, muziek, straatverschijnselen en uiteenlopende actuele zaken. Meestal met een luchtig kritische ondertoon. 

Uitgelicht bericht

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als blog

GR34 – Etappe #7 / Een laatste loop (Camaret-sur-Mer)

Ik heb mijn eindpunt bereikt: Pen Hir. Een klif op een rondwandeling vanaf Camaret. Met een monumentaal stukje Bretonse krachtpatserij op het eind dat qua uitstraling en sfeer het einde van Game of Thrones ruim overtreft. Pen Hir, monumentale Bretonse krachtpatserij. Omdat ik vanochtend ook nog van de camping in Trez Rouz naar Camaret moest…… Lees verder GR34 – Etappe #7 / Een laatste loop (Camaret-sur-Mer)

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als blog

GR34 – Kutcamping / Rustdag (Trez Rouz & Camaret-sur-Mer)

Het campingleven is meer dan 10 jaar grotendeels aan me voorbij gegaan. Het waren de jaren van backpack- en surftrips en verblijven in hostels en retreats. Nu ik dus weer even onderdeel ben van het campinggebeuren, borrelen er allerlei herinneringen op. De belangrijkste, de mantra van de senioren Du Bois; ga nooit naar zeecampings. Die…… Lees verder GR34 – Kutcamping / Rustdag (Trez Rouz & Camaret-sur-Mer)

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als blog

GR34 – Etappe #0 (Brest)

September kwam vroeg dit jaar in Frankrijk, want terwijl ik dit typ, zitten jullie in Amsterdam nog in de zon en ik in de TGV naar Brest alwaar de regen waar we deze eindeloze zomer zo naar verlangden, vol overgave tegen de ramen klettert. De grijsbewolkte ciel du Nord, chansonniers zongen er al over, verlangend…… Lees verder GR34 – Etappe #0 (Brest)

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als blog

Seizoenswerk de Podcast

Gisteravond was ik bij de 4e editie van het Rode Oor, de erotische verhalenwedstrijd van De Nieuwe Liefde en deBuren. Een avond vol verrassingen, want behalve dat de luchtige erotiek in 8 verhalen langs wilde fantasieën zoals Japanse anime, mislukte tinder dates en bejaardenseks scheerde, vertelde presentator Lucas de Man dat alle verhalen van de…… Lees verder Seizoenswerk de Podcast

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als blog

Lampjesslinger

Dat je bloosde op de boot En je wangen de slagschaduwen opvingenvan de nacht waarin we zaten De feestverlichting weerkaatsend in jouw donkere ogen, ooit blauwen jij zei: het was nog nooit zo zwartDe eerste keer was in het zwembad. Met mijn vinger volgde ik de slinger met lampjesIk zou het rode gevaar er voor…… Lees verder Lampjesslinger

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als blog

The Unstagrammables – Delft ‘lelijke’ kunst het onderspit op Instagram?

Find this article in English on Medium! Voor veel musea is Instagram hét online communicatiemiddel: positief, visueel, fris, hypegevoelig en er zitten artiesten/influencers op die zich graag laten fotograferen op de meest fotogenieke plekken in het museum. Dat geeft soms plotseling een enorme slinger aan het bereik, zoals toen zanger Miguel het museum bezocht en…… Lees verder The Unstagrammables – Delft ‘lelijke’ kunst het onderspit op Instagram?

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als blog Getagged

Tien zilte beloftes (spoken word)

Dit gedicht schreef ik voor de workshop Poetry & Spoken Word, die ik begin 2020 volgde bij stadsdichter Gershwin Bonevacia in De Nieuwe Liefde (en online). Eindopdracht: schrijf 30 zinnen over een gebeurtenis(sen) in je leven die van grote invloed is geweest. Het zijn er iets meer geworden. Ze kunnen gelezen worden of bekeken (want…… Lees verder Tien zilte beloftes (spoken word)

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als blog

Spoken Word, sjonge

Van alle enge dingen die ik in mijn leven wil doen, heb ik er meerdere nog niet gedaan maar er stond er eentje bovenaan: spoken word & poetry. Dat Firma Soetebroot een grote liefde voor taal heeft mag bekend zijn, maar er is één ding dat volgens mij geschreven taal kan overtreffen: gesproken taal met…… Lees verder Spoken Word, sjonge

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als blog

I like to move it , move it!

Robbie is de vreemde buurtvogel. K. kent hem al zo lang als ze hier woont. Dat tikt inmiddels de 20 jaar aan. En al die tijd is Robbie er ook al. Alhoewel, soms is ie even kwijt maar hij komt altijd weer boven water. Gelukkig. Robbie woont in een huurwoning. Alleen kan hij de huur…… Lees verder I like to move it , move it!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als blog