Workshop: Afdeling Educatie / Het Nieuwe Instituut


Afgelopen zomer ontving ik van Het Nieuwe Instituut (HNI) in Rotterdam het verzoek of ik als sparringpartner kon optreden bij het opfrissen van hun communicatiestrategie. De bestaande aanpak paste volgens het team niet goed meer bij de vernieuwende en spannende programmering van Het Nieuwe Instituut. De hoofdvraag was hoe het avontuurlijke karakter van het aanbod meer in het taal- en beeldgebruik van HNI kon terugkeren, op een manier waarop de doelgroepen niet worden vertroeteld maar serieus genomen en uitgedaagd.

Er lagen al veel ideeën en zelfs concrete projecten. Via de Now, How & Wow (en Lauw) methode is het team aan de slag gegaan met het in kaart brengen van waarin het huidige aanbod zich onderscheidt en de gemene deler daarin. Het doel? Antwoord geven op de vraag wat het Nieuwe Instituut nu zo eigen maakt? En hoe je hier samen aan kunt blijven werken.

Aan het einde van de sessie zijn vervolgstappen bepaald en tekenden de eerste contouren zich af van de kernwaarden en een nieuwe communicatiestrategie. Een van de sleutelwoorden? ‘Samen is lekkerder’. Het Instituut wil zich in de toekomst (blijven) committeren aan intensieve samenwerkingen met makers met uiteenlopende vaardigheden en achtergronden.

Door Saskia du Bois

copy & online communicatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.