wrak

Bij het zien van deze laatste uiting uit het lijstje van gemeentelijke besluiten maakte Firma Soetebroot zich onmiddellijk een beetje zorgen. Want de Soetebroot dacht meteen aan haar eigen aftandse barrel. Niet bepaald een blinkend nieuwe Gazelle Fuente Goldline, maar hij rijdt nog best.
De vraag is of de gemeentelijke ophaaldienst dat ook vindt als die straks met de oplegger voor komt rijden? Voor je het weet ben je je fiets kwijt aan een een overijverige gemeentewerker met een slijptol-ontheffing. ‘Mevrouwtje, mevrouwtje, een wrak vinden we onze eigen fiets nooit, natuurlijk.’
En dan mag je langs de AFAC – de fietsophaalcentrale op het Westelijk Haventerrein- om hem proberen terug te krijgen en de Gemeente Amsterdam met 10 euro te spekken. Maar dan moet je wel het chassis of framenummer weten. Een nummer? Op m’n fiets? Uhm, ja maar hij staat daar! ‘ Ja mevrouwtje, hij staat daar, ja.’
Amsterdam is weer een paarse krokodil rijker.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als straat

Door Saskia du Bois

copy & online communicatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: