Visual kidnapping

Soms wenste Firma Soetebroot dat ze zelf een kunstenaar was die op briljant ludieke acties kwam. Hoewel ze zich van sommige daden afvraagt of ze ze ooit zou kunnen overtreffen.
Neem Zevs (spreek uit; zeus). Pioneer van de Franse straatkunstscene en in de jaren ’90 nog bijna overreden door ‘zijn’ metro.
Gelukkig overleefde Zevs de confrontatie en bedacht hij dat er maar eens een statement gemaakt moest worden met betrekking tot die larger than life tits en asses die het straatbeeld sieren. Meestal in de vorm van billboards. Maar omdat Zevs ook wel besefte dat de tijd van activistische teksten of stickerplakacties voorbij is, bedacht hij iets anders om de aandacht te trekken.
Zijn slachtoffer vond hij in Berlijn, lokatie: Alexanderplatz. Op een billboard van koffiemaker Lavazza. Hij beklom het billboard, sneed de reuzevrouw nauwkeurig uit met een stanley-mes, rolde haar op en gooide haar over z’n schouder en nam vervolgens rap de benen (althans, zoiets vermoed Soetebroot). Wat restte was een welgevormde doorkijk op een blinde muur en de tekst: ‘VISUAL KIDNAPPING – PAY NOW!’.
De zorgvuldig door Zevs ingetapte reuzevrouw (10m!) werd in afwachting van het losgeld in de kale ruimtes van schimmige kunstgaleries geplaatst. Bezorgde bezoekers werden daarbij voor de keus gesteld; ‘Stem voor haar executie of betaal 500.000 euro (een som losgeld die gelijk staat aan de kosten van een marketing campagne)’. De uitslag laat zich raden.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als straat

Door Saskia du Bois

copy & online communicatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: